Definitieve laser ontharing

Definitieve Laser Ontharing

Vanaf heden voeren wij de definitieve laser ontharing volledig zelf uit. We hebben geïnvesteerd in de laatste NIEUWE LASER dat er op de markt is namelijk de LASER ALEXANDRITE!  

Deze laser werkt op 3 verschillende golflengtes, waardoor eigenlijk iedereen in aanmerking komt om definitief te ontharen met de laser. Wat tot voor kort nog niet mogelijk was met een gewone diode laser kan dus nu wel. Zowel mensen met een zeer donkere huidskleur als mensen met een zeer lichte huidskleur kunnen behandeld worden. Anderzijds kunnen ook mensen met zeer lichte haartjes en mensen met donkerdere haren allemaal behandeld worden bij ons. Het is de laatste nieuwe techniek onder de laserontharing met dit toestel. 

 

Hoe werkt het?
Een behandeling met de Alexandrite.

Het laserontharingsapparaat Alexandite diode maakt gebruik van een hoog gepulseerd laserlicht dat we kunnen instellen op 3 verschillende golflengtes. (755 nm, 808 nm, 1064nm)

Hij is geschikt voor alle huidtypes en door de nieuwe koeling zo goed als volledig pijnloos!

Wie komt in aanmerking voor laserontharing ?

Alle vrouwen en mannen die af willen van ongewenste haartjes kunnen geholpen worden.

Voor elk huidtype en haarkleurtype!

Witte, grijze, blonde en rode haren alsook donshaartjes zijn moeilijker te behandelen omdat zij weinig of geen pigment bevatten, maar de Alexandrite is het laatste nieuwe laserapparaat op de markt en deze kan dus ook ingezet worden voor deze haarkleurtypes. Alleen zullen deze mensen rekening moeten houden met meer sessies dan gemiddeld.

Gemiddeld dient men rekening te houden met 6 à 8 behandelingen voor de dames en 8 à 12 behandelingen voor de heren, dit afhankelijk van type huid en haar. Men bekomt een permanente vermindering van de beharing die met max. 80% tot 90% kan bedragen voor de dames en 80% voor de heren.

 

       

Zijn de resultaten definitief?

Ja, u mag een permanente vermindering van de beharing van 80 tot 90% verwachten.

Het aantal behandelingen dat nodig is om tot dit resultaat te komen, is afhankelijk van tal van factoren: het lichaamsgebied: de haargroei, huidtype, haarkleur.

Ook hormonale veranderingen in het lichaam hebben hierop hun invloed, zo kunnen donshaartjes veranderen in dikke haren. Dit is een proces waaraan laserbehandelingen niets kan doen. Verkeert u in een hormonale onstabiele fase, dan heeft u waarschijnlijk meerdere behandelingen nodig. Raadpleeg hiervoor uw arts. Hormonale evoluties kunnen na jaren nieuwe haartjes te voorschijn laten komen. Een onderhoudsbeurt of nabehandeling is in dit geval aangeraden.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld dient men rekening te houden met 6 tot 8 behandelingen voor dames, 8 tot 12 behandelingen voor heren. Het exacte aantal is afhankelijk van type huid en haar (kleur en diepte). De eerste behandelingen gebeuren om de 6 weken, verdere behandelingen met een pauze van 8 tot 12 weken tussen. Benen, rug, borst en buik worden met een pauze van telkens 10 tot 12 weken gedaan. Na deze behandeling bent u 80 tot 90 % haarvrij en hoeft u nooit meer te waxen of te scheren.

Is de Alexandrite Diode Laser veilig?

Ja! Klinische studies tonen aan dat de diodelaser als enige ontharingslaser van de FDA (Food and Drug Administration) de term definitieve haarverwijdering mag dragen. De Alexandrite Diodelaser is voorzien van alle wettelijke certificaten.

In België werken nog veel instituten met een breed lichtspectrum zoals IPL en VPL. Een lichtspectrum waarvan een groot percentage nutteloos en schadelijk is. De energiewaarden liggen veel hoger dan die van de Alexandrite diodelaser. De Alexandrite diodelaser verwijdert haartjes die een IPL of VPL niet aankan. 

Is laserontharing pijnlijk?

Een lasersessie wordt door de meeste mensen als zo goed als pijnloos ervaren. Dit kan verschillen van persoon tot persoon en is afhankelijk van de behandelde zone. Doordat er een “ICE” kopstuk op het laserapparaat voorzien is, wordt de huid enorm gekoeld en voel je de lasershots veel minder intens. Hierdoor kan je de behandeling zeker gemakkelijk doorstaan. 

.

Wat gebeurt er na de behandeling?

  • Onmiddellijk na de behandeling is er een kans dat de huid kan aanvoelen als zonnebrand. Het is ook mogelijk dat de huid er plaatselijk rood uitziet, wat volledig normaal is. Deze symptomen verdwijnen na enige tijd vanzelf.

  • !!!! Vermijd krabben en blootstelling aan de zon! Gedurende de eerste 2 weken na de behandeling is een strandvakantie in de zon en/of het gebruik van een zonnebank af te raden!!!! Dit om witte en/of bruine vlekken te voorkomen.

  • Laat de huid na de behandeling rusten en verzorg goed met de nodige coolinggel (aloe vera, Flamazine, bepamtenol,..) of zonnebrandcréme. U mag het gebied met een zachte reiniging wassen maar in geen geval scrubben.

  • Tussen de behandelingen NIET harsen of met pincet uittrekken! Enkel scheren is toegestaan.

  • De eerste week na de behandeling lijkt het alsof de haartjes opnieuw groeien. Dit zijn echter enkel haartjes die het haarzakje afstoot.

  • Sauna, een heet bad of douche zijn niet toegestaan zolang de roodheid zichtbaar is!

  • Er kan een allergische reactie optreden: een jeukend gevoel met daarbij rode bultjes, die 1-7 dagen kunnen aanhouden. Dit komt zelden voor! Bij deze reactie mag Diphamine® zalf aanbrengen. Meld dit zeker bij je eerstvolgende sessie aan ons!

  • In uitzonderlijke gevallen kan lasertherapie niet goed aanslaan, waarbij de oorzaak onbekend is!

Waar hou ik rekening mee als ik
de behandeling start?

  • 4 weken voor de eerste behandeling niet meer waxen of epileren.

  • Scheer 1 tot 2 dagen voor de behandeling de haartjes nog een laatste keer weg. Tijdens de behandeling mag je niet epileren of harsen. Enkel scheren is toegestaan.

  • Gedurende 2

  •  weken voor en na de behandeling zich niet blootstellen aan de zon of zonnebank.

  • Bruinversnellers of bruinen zonder zon dient 2 weken voor de laserbehandeling gestopt te worden.

  • Bij afspraak de huid vrijhouden van maquillage, deo of oliën.

  • Bij gebruik van bepaalde medicatie kan reactie ontstaan meld dit voor de behandeling.

  • Tijdens de zwangerschap worden er geen behandelingen uitgevoerd.